Una ruta per l’Horta de Xirivella per a reivindicar l’ús de la bicicleta 19/09/2015

bicis2

Reivindicar l’ús de la bicicleta com a transport eficient i sostenible. Amb eixe objectiu s’ha realitzat este dissabte la Ruta en Bicicleta per l’Horta de Xirivella, una activitat emmarcada en la Setmana de la Mobilitat Sostenible que fins el dimarts 22 se celebra a la localitat

El sol i una temperatura agradable han acompanyat el grup de veïnes i veïns que a les 10 del matí s’han donat cita a l’estació d’Alqueries-Xirivella per a iniciar el trajecte. Consulta la ruta ací.

12 quilòmetres on s’han donat a conéixer nombrosos punts d’interés de la ruta dissenyada per l’historiador Adrián Cañada, qui també ha volgut participar en la jornada guiant el grup de ciclistes i aportant informació detallada.

bicis3

Agents de la Policia Local de Xirivella han vetlat per la seguretat del grup durant tot l’itinerari i, a més, s’han integrat en la marxa fent aportacions i propostes a la ruta.

El tècnic de Joventut del Centre Jove de l’Ajuntament de Xirivella, Rafa Moriel, ha coordinat esta acció lúdica, cultural i reivindicativa.

bicis6

Una activitat a la qual s’han sumat membres de l’Equip de Govern, entre ells, l’alcalde Michel Montaner i el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Boro Montroy, per a fer costat l’ús de la bicicleta i reivindicar una millora de les infraestructures per a poder usar este mitjà de transport sostenible i saludable.

bicis4

Montaner i Montroy han pogut explicar en primera persona el projecte d’ampliació del carril bici des del poliesportiu de Xirivella fins a Alaquàs inclòs en el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València.

En les pròximes setmanes es realitzarà el tram de la ruta que transcorre pel nucli urbà, però en esta ocasió serà a peu. Una bona excusa per a tornar a trobar-nos amb el patrimoni cultural de Xirivella.

bicis5

Anuncios